Η πρωθυπουργός διαφωνεί «απόλυτα» με τον ΤραμπΗ πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν προσέθεσε σήμερα τη φωνή της σε αυτές όσων καταδικάζουν τις ξενοφοβικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτών των Δημοκρατικών οι οποίες ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

Η Αρντέρν, χαρισματική πολιτικός που μια μερίδα του αμερικανικού Τύπου έχει εξάρει αναγορεύοντας την στον «αντίποδα του Τραμπ», δήλωσε υπερήφανη για την ποικιλομορφία της χώρας της.

«Δεν συνηθίζω να αναμιγνύομαι στα πολιτικά ζητήματα άλλων [κρατών], όμως μάλλον είναι προφανές για μεγάλο μέρος του κόσμου ότι διαφωνώ πλήρως και απόλυτα μαζί του» είπε η Αρντέρν στο Radio New Zealand.

Αφού προέτρεψε χωρίς να τις κατονομάσει το Σαββατοκύριακο τις νέες βουλευτίνες των Δημοκρατικών να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους, χθες ο Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την επίθεσή του, κατηγορώντας τις ότι «μισούν» τις ΗΠΑ. «Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ, μπορείτε να φύγετε!» πέταξε.

Στη Νέα Ζηλανδία, «πιστεύουμε ότι το κοινοβούλιό μας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό», συνέχισε η νεοζηλανδή πρωθυπουργός. «Πρέπει να μοιάζει να με τη Νέα Ζηλανδία, να αποτελείται από μια παλέτα διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων». «Ποτέ δεν πρέπει να αποτελεί η καταγωγή κάποιου κριτήριο για το δικαίωμά του να βρίσκεται στο κοινοβούλιο» υπογράμμισε η Αρντέρν.

Οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου καταγγέλθηκαν ως «ρατσιστικές» ακόμη και από κάποια μέλη του δικού του κόμματος.

Η απερχόμενη συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξάλλου χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της ισχυρότερης χώρας του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 09:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει