Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παρέμβει για τον ΚουφοντίναΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:01

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο στην έκτιση της ποινής και άρα την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης» σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Μανιτάκης, ερωτηθείς για τις «φωνές» που αξιώνουν από την κ. Σακελλαροπούλου να παρέμβει στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «ήδη υπήρξε δικαστική απόφαση για την εξ’ αναγκασμώ σίτισή του, πράγμα που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σύμφωνα με κάποιες συμβάσεις των δικαιωμάτων  του ανθρώπου, καμία ιατρική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στο σώμα του ανθρώπου, χωρίς τη συναίνεσή του. Έχουν όμως γίνει και εξαιρέσεις, υπάρχει και σχετική νομολογία, που λέει ότι είναι δυνατόν κάποιος, όταν διακινδυνεύει γενικότερα, να πειθαναγκαστεί να σιτιστεί.

»Εφόσον προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου ή κατηγορουμένου, δεν υπάρχει θέμα στοιχειοθέτησης αμέλειας ή ευθύνη. Για αυτό το λόγο παρενέβη η δικαστική εξουσία, για να “απελευθερώσει” από αυτή την ευθύνη τους γιατρούς, πήρε αυτή την απόφαση με την οποία τους νομιμοποιεί  να τον σιτίσουν εξαναγκαστικά τον καταδικασθέντα».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει