Η Ρωσία δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της ως προς την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 02:58

Παρά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτείων να επιβάλλουν νέες κυρώσεις, η Ρωσία δεν προτίθεται να αλλάξει τα σχέδια της που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο θεωρεί «τις όποιες ασκήσεις κυρώσεων» «τίποτα άλλο παρά εκδήλωση ενός αθέμιτου ανταγωνισμού και ενεργειών που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

Η δήλωση αυτή του Ντιμίτρι Πεσκόφ έγινε μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ, την Τετάρτη, ο οποίος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλλουν νέες κυρώσεις που θα αφορούν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Τα σχέδια αυτά «γίνονται αποδεκτά απ’ όλα τα κόμματα» και ένα σχετικό νομοσχέδιο «ενδέχεται να εγκριθεί πολύ σύντομα παρά την προεκλογική εκστρατεία» που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος πριν από μερικές μέρες είχε συναντηθεί με Αμερικανούς γερουσιαστές στις ΗΠΑ.

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του την Τρίτη στην εφημερίδα Handelsblatt, με τις οποίες επιβεβαίωνε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε σχέση με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, DW (ρωσική υπηρεσία)


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 02:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει