Η Ρωσία είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 19:01

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Interfax την εκτίμηση ότι είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου.

«Τι σημαίνει κανονική ζωή; Σημαίνει επισκέψεις κοντσέρτων, αεροπορικές μετακινήσεις, πλήρης εργασία, πλήρεις διακοπές. Κατά την άποψη μου είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει αυτό πριν τον Φεβρουάριο. Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», δήλωσε ο Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού τέτοια έκτασης λέγοντας ότι «είναι ελάχιστα πιθανό, ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα τέτοιας κλίμακας όπως ήταν το πρώτο», καθώς όπως είπε «αποκτήσαμε ορισμένη ανοσία, δημιουργήσαμε σύστημα θεραπείας, και μέτρων προφύλαξης» και εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 40 θάνατοι γιατρών από τον κορωνοϊό στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι γενικά αν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία ενδεχομένως να ήταν εκατομμύρια. Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.500 άτομα σε ΜΕΘ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 19:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει