Η Ρωσία θεωρεί «απαράδεκτη» την πρόταση του ΟΗΕ για αποστρατικοποίηση της ΖαπορίζιαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, 16:38

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την Πέμπτη την πρόταση που έκανε ο Γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για αποστρατικοποίηση της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια κατελήφθη από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τον Μάρτιο, λίγες μέρες αφότου η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί. Οι εγκαταστάσεις του σταθμού βρίσκονται κοντά στη γραμμή του μετώπου και επανειλημμένα έχουν δεχθεί πυρά κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, γεγονός που εγείρει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βάλλει με πυρά κατά των εγκαταστάσεων του σταθμού, ενώ το ίδιο κάνει και η Μόσχα από τη δική της πλευρά, κατηγορώντας το Κίεβο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, 16:39Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει