«Η Ρωσία πρέπει να δείξει κόκκινη κάρτα στην Ευρώπη»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 11:10

Η αλαζονεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία έχει προχωρήσει πολύ αφού το μπλοκ επέβαλε κυρώσεις αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα για την αμφίβολη υπόθεση του Ναβάλνι. 

Ο υπονοούμενος χτίζει για εβδομάδες ότι η ρωσική κυβέρνηση ήταν κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση της φιγούρας της αντιπολίτευσης Alexei Navalny. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επισημοποιήσει την υπαινιγμό της αδικίας επιβάλλοντας κυρώσεις σε αρκετούς ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους.

Υπήρξαν πριν παρόμοιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης μαλαισιανού αεροσκάφους πάνω από την Ουκρανία και ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Δεν έχουν υποβληθεί αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη ευρωπαϊκών ισχυρισμών εναντίον της Ρωσίας σχετικά με την ιστορία του Ναβάλνι. Όλες οι προσπάθειες της Μόσχας για συνεργασία στη διερεύνηση του τι συνέβη όταν αρρώστησε στις 20 Αυγούστου εκκρεμούν.

Ο Ρώσος αντιφρονών έχει αναδειχθεί ως διεθνής πολιτικός από Ευρωπαίους ηγέτες και έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στα μέσα ενημέρωσης για να προβούν σε επικίνδυνους ισχυρισμούς εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντλιμιρ Πούτιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την περασμένη  εβδομάδα όταν πρότεινε η Μόσχα θα πρέπει διακόψει τον διάλογο με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τα διπλά πρότυπα και η υποκρισία εδώ είναι συγκλονιστικά. Η Ρωσία κατηγορείται συνήθως ότι παρεμβαίνει στις δυτικές λεγόμενες δημοκρατίες, και όμως αυτές προσπαθούν να συσσωρεύουν προσβολές στους πολιτικούς της ηγέτες.

Αυτές είναι οι ευχαριστίες που παίρνει η Ρωσία; Εάν η Ρωσία δεν είχε παρέμβει στη Συρία για να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, υπάρχει πιθανότητα το έθνος του Λεβάντε να κατευθυνόταν από τζιχαντιστές που θα έφταναν κατόπιν στην Ευρώπη.

Ενώ η Ρωσία προμηθεύει στην Ευρώπη οικονομικά καύσιμα υδρογονανθράκων για δεκαετίες.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 11:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει