Η Σάρα Βάγκενκνεχτ δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της ως επικεφαλής του Die LinkeΤην πρόθεσή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς ανακοίνωσε στο κόμμα της η Σάρα Βάγκενκνεχτ, επικαλούμενη λόγους υγείας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου «Redaktionsnetzwerk» και του περιοδικού «Der Spiegel», η σημερινή επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς εξήγησε ότι κατόπιν ασθένειας που την κράτησε μακριά από τα καθήκοντά τις για δύο μήνες συνειδητοποίησε τα όριά της και την επιβάρυνσή της από το άγχος και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της κυρίας Βάγκενκνεχτ, ενώ οι σχέσεις της με την Πρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ περιγράφονται ως δύσκολες. Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν μάλιστα φήμες «πραξικοπήματος» εναντίον της επικεφαλής της Κ.Ο., αλλά τελικά οι αντίπαλοί της δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, 18:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει