«Η σεξουαλική επανάσταση του’60 οδήγησε στην κρίση με τα σεξουαλικά σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας»Ο προηγούμενος ποντίφικας Βενέδικτος απέδωσε τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης της Καθολικής Εκκλησίας στα αποτελέσματα της σεξουαλικής επανάστασης της δεκαετίας του ’60 και σε μια γενικότερη έκπτωση της ηθικής.

Ο ηλικίας 91 ετών Βενέδικτος, ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος πάπας εδώ και έξι αιώνες που παραιτήθηκε, σε ένα από τα σπάνια γραπτά του, εκφράζει τη θλίψη του επειδή κάποιες από τις ιερατικές σχολές της Καθολικής Εκκλησίας είχαν μια ανοιχτά γκέι κουλτούρα και για τον λόγο αυτόν απέτυχαν να εκπαιδεύσουν τους ιερείς με τον σωστό τρόπο.

Στο 6.000 λέξεων αυτό έγγραφο, που συνέταξε στη μητρική του γλώσσα τα γερμανικά και που σκοπεύει να το δημοσιεύσει σε ένα μηνιαίο έντυπο για τον κλήρο στη γενέτειρά του τη Βαυαρία, ο Βενέδικτος γράφει ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την Εκκλησία να αναζητήσει “μια νέα αρχή”.

Στον πρόλογο ο Βενέδικτος ξεκαθαρίζει ότι “δεν είναι πλέον άμεσα υπεύθυνος” για την Εκκλησία και σημειώνει ότι συμβουλεύτηκε τον πάπα Φραγκίσκο πριν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει το έγγραφο.

Στο κείμενό του με τίτλο “Η Εκκλησία και το Σκάνδαλο της Σεξουαλικής Κακοποίησης” ο Βενέδικτος αναφέρει ότι το σκάνδαλο ήταν προϊόν της ηθικής χαλαρότητας που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στη Δύση και όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας. Οι νεαροί επαναστάτες του 1968, γράφει, έδωσαν μάχη για “απόλυτη σεξουαλική ελευθερία, για (μια ελευθερία) που πλέον δεν ακολουθούσε καμία νόρμα”.

Ο Βενέδικτος προσθέτει: “Μέρος της φυσιογνωμίας της Επανάστασης του 1968 ήταν ότι η παιδοφιλία διαγιγνώσκετο πλέον και επιτρεπόταν ως κάτι κατάλληλο”. Η Εκκλησία, συμπεραίνει μεταξύ άλλων, δεν έμεινε ανέπαφη από το φαινόμενο εκείνο και επηρεάστηκε όσο και η υπόλοιπη κοινωνία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 14:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει