Η Σερβία ανακοίνωσε 5.613 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 17:16

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται σήμερα στην Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο 5.613 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό Sars-Cov-2 ενώ κατέληξαν 27 ασθενείς.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης και απευθύνουν έκκληση κυρίως στους νέους, να σέβονται τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης της νόσου. Στο Βελιγράδι όπου εντοπίζονται τα μισά από τα ημερήσια κρούσματα η κατάσταση είναι δραματική αφού στα νοσοκομεία δεν υπάρχει πλέον ελεύθερη κλίνη και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες πόλεις. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 5.317 ασθενείς εκ των οποίων οι 187 είναι διασωληνωμένοι. Στα εξωτερικά ιατρεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα στο Βελιγράδι σχηματίζονται μεγάλες ουρές από ασθενείς που περιμένουν υπομονετικά μέσα στο κρύο για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κάθε τρίτο άτομο που προσβάλλεται από τον νέο ιό χρειάζεται νοσηλεία ενώ το 20% των ασθενών παρουσιάζει βαριά κλινική εικόνα. Επίσης, το 40% των ασθενών ανήκουν στις ηλικίες από 20 έως 40 ετών πολλοί εκ των οποίων παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και Ασφάλισης (RFZO), οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στην Σερβία πριν από το νέο έτος και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην Σερβία συνολικά μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 97.988 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους 1.081 ασθενείς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 17:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει