Η Σερβία θα επανεξετάσει τον αριθμό των θανάτων λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 16:02

Η Σερβία θα επανεξετάσει τα δεδομένα από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να ελέγξει το ποσοστό των θανάτων και να διορθώσει τις όποιες παρατυπίες, ύστερα από τις δηλώσεις του κορυφαίου επιδημιολόγου της χώρας που αμφισβήτησε τα στοιχεία.

«Θα διενεργήσουμε τον έλεγχο με τον πλέον ειλικρινή τρόπο. Πιστεύω στις ειδικές γνώσεις των ανθρώπων μας. Ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα και ό,τι κάναμε, το κάναμε με διαφάνεια», δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σήμερα σε δημοσιογράφους.

Η Σερβία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 33.551 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 749 έχασαν τη ζωή τους αφού ασθένησαν με COVID-19.

Ο Πρέντραγκ Κον, μέλος της ομάδας που διορίστηκε από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, δήλωσε την Τρίτη ότι ο επίσημος απολογισμός για τους νεκρούς στην πρωτεύουσα Βελιγράδι είναι τρεις φορές μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου NewsMax Adria TV, ο Κον συνέδεσε την απόκλιση αυτή, που είπε ότι ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τον Ιούνιο, με το ανακριβές, όπως το χαρακτήρισε, πληροφοριακό σύστημα.

Η βαλκανική χώρα κατέγραψε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και επίσης τον Ιούλιο αφού χαλάρωσε τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση του COVID-19.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί μετά τον Αύγουστο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 16:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει