Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ πιθανότατα επλήγη θανατηφόρα από ισραηλινές θέσεις, αλλά όχι εσκεμμέναΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, 18:12

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, πιθανότατα σκοτώθηκε από πυρά από ισραηλινές θέσεις, αλλά ότι δεν υπήρχε λόγος να πιστεύεται ότι ο θάνατός της ήταν σκόπιμος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να βγάλουν «οριστικό συμπέρασμα» σχετικά με την προέλευση της σφαίρας που τη σκότωσε στις 11 Μαΐου, την οποία παρέδωσε η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ωστόσο, Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες, κι όχι Αμερικανοί, διεξήγαγαν μια βαλλιστική εξέταση της σφαίρας που σκότωσε τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, αφού η Ουάσιγκτον δημοσίευσε τα ευρήματα της έρευνας για τον θάνατό της.

«Διεξήχθη βαλλιστική εξέταση σε εγκληματολογικό εργαστήριο στο Ισραήλ. Ισραηλινοί ειδικοί εξέτασαν τη σφαίρα προκειμένου να προσδιορίσουν τη σύνδεση μεταξύ της σφαίρας και του όπλου από το οποίο εκτοξεύτηκε. Αντιπρόσωποι των ΗΠΑ ήταν παρόντες σε όλη τη διαδικασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, 18:22Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει