Η στιγμή που οι περαστικοί εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη με ξύλα και πυροσβεστήραΣτη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το βίντεο που δείχνει πώς οι περαστικοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον τρομοκράτη που επιτέθηκε με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Οι τρεις άντρες ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη Ουσμάν Καν χρησιμοποιώντας σαν όπλο ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Ένας σεφ άρπαξε ένα μακρύ ξύλο και όρμηξε πάνω του. Το όνομα του ήρωα είναι Λούκας και η καταγωγή του από την Πολωνία. Μάλιστα ο τρομοκράτης κατάφερε να μαχαιρώσει τον σεφ στο χέρι, αλλά εκείνος αν και τραυματισμένος συνέχισε να τον κυνηγάει.

Ήρωας και ένας 24χρονος, ο Θόμας Γκρέι, που εργάζεται ως ξεναγός και δεν δίστασε να μπει μπροστά για να σταματήσει τον δράστη. Μάλιστα είναι εκείνος που κατάφερε να πάρει το ένα από τα δύο μαχαίρια από τα χέρια του τρομοκράτη. Εκείνη τη στιγμή περνούσε με το όχημά του, στο οποίο μετέφερε τουρίστες και όταν είδε τι γινόταν, αποφάσισε να επέμβει.

Στο βίντεο διακρίνεται και ένας άλλος άντρας που προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη με πυροσβεστήρα.

Ο ηρωισμός των απλών πολιτών λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι ο τρομοκράτης φόραγε γιλέκο με εκρηκτικά, που αν και ψεύτικο, εκείνη τη στιγμή δεν το γνώριζε κανείς.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αφού προηγουμένως τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον πέντε άτομα.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019, 17:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει