Η στιγμή που drone χτυπά ρωσικό δεξαμενόπλοιο


Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καθαρά το ουκρανικό θαλάσσιο drone να πλησιάζει και να χτυπά το ρωσικό δεξαμενόπλοιο, σε μία νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην Κριμαία στην Ουκρανία.

Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Μέλη του πληρώματος τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Ουκρανία: «Η επίθεση σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ “στέφθηκε με επιτυχία”»

Nωρίτερα, με drones της Ουκρανίας που είχε στόχο τη ρωσική ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα «πέτυχε» να πλήξει ένα ρωσικό αποβατικό σκάφος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU).

«Η επίθεση στο αποβατικό σκάφος στο Νοβοροσίσκ ήταν επιτυχής», ανέφερε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση είχε στόχο ακριβώς το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού “Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ”.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας προσπάθησαν στη διάρκεια της νύχτας να πραγματοποιήσουν επίθεση στη βάση Νοβοροσίσκ, σ’ ένα επεισόδιο κατά το οποίο δύο πηγές είπαν στο Ρόιτερς πως προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Εξαιτίας της επίθεσης, το μη στρατιωτικό λιμάνι, το οποίο διαχειρίζεται το 2% των παγκόσμιων πετρελαϊκών προμηθειών και από το οποίο εξάγονται επίσης σιτηρά, υποχρεώθηκε να σταματήσει προσωρινά τις κινήσεις των πλοίων, πριν επαναλάβει στη συνέχεια την ομαλή λειτουργία του, όπως ανακοινώθηκε από την Κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας, η οποία διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό πετρελαίου που υπάρχει εκεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του πως η ουκρανική επίθεση απωθήθηκε στα ύδατα έξω από τη βάση και πως τα δύο θαλάσσια drones καταστράφηκαν. Δεν έκανε καμιά αναφορά σε οποιεσδήποτε ζημιές.

Ωστόσο πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε πως το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού “Ολενεγκόρσκι Γκορνιάκ” υπέστη μεγάλο ρήγμα στο κύτος του και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης, έπειτα από την επιχείρηση αυτή, για την οποία η πηγή είπε πως διεξήχθη από κοινού από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και την υπηρεσία πληροφοριών SBU.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αποκρούστηκαν επιθέσεις της Ουκρανίας σε Νοβοροσίσκ και Κριμαία

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε πως κατέρριψε 15 UAVs της Ρωσίας

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει