Η συνεργασία Μόσχας – Άγκυρας στη Συρία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ στην ατζέντα των συνομιλιών ΕρντογάνΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόσχα στις 23 Ιανουαρίου προτίθεται να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη συνεργασία των δύο χωρών υπό το φως της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

«Κατά την διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης στις 23 Ιανουαρίου ο Ερντογάν θα συζητήσει μεταξύ άλλων την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ και τη συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της απόφασης των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Συρία» , δήλωσε ο Καλίν, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στην βόρειο Συρία, τον έλεγχο της θα πραγματοποιεί η Τουρκία. «Η ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συριακών συνόρων θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ανέφερε επίσης, ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον «παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένα ανεπίσημο έγγραφο με πέντε σημεία, που επιβεβαιώνουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία».

Εκτός των άλλων ο Καλίν, ανέφερε ότι «οι στόχοι της Τουρκίας στην Ιντλίμπ παραμένουν ως έχουν» και «καθήκον μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών του ντόπιου πληθυσμού».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, 19:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει