«Η συνθήκη που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η μόνη για μία συντεταγμένη αποχώρηση»Η συνθήκη αποχώρησης την οποία διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες «είναι η μόνη δυνατή συνθήκη για συντεταγμένη αποχώρηση», επανέλαβε επίμονα σήμερα ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.

«Επαναλαμβάνω ήρεμα ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση…τότε η συνθήκη που βρίσκεται στο τραπέζι (από τον Νοέμβριο) είναι η μόνη συνθήκη που είναι δυνατή για μία συντεταγμένη αποχώρηση», είπε κατά την διάρκεια της Συνέλευσης των Γερουσιών της Ευρώπης στο Palais du Luxembourg, έδρα της γαλλικής Γερουσίας.

«Βρισκόμαστε εδώ και περιμένουμε τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού στο Λονδίνο, και αυτό που θα μας πει, αυτό μετράει, αλλά θέλω απλώς να υπενθυμίσω την θέση των 27», συνέχισε ο Μπαρνιέ.

«Το Brexit είναι μία διαπραγμάτευση lose-lose (αμοιβαία επιζήμια), είναι μία αρνητική διαπραγμάτευση. Και κανείς δεν ήταν σε θέση να μου δείξει την παραμικρή προστιθέμενη αξία του Brexit. Κανείς. Αλλά οφείλουμε να το υλοποιήσουμε περιορίζοντας τις επιπτώσεις, που είναι αναρίθμητες» πρόσθεσε.

«Το παράδοξο του Brexit είναι ότι σε αυτήν την στιγμή που η ήπειρός μας πρέπει να αντιμετωπίσει τόσα και τόσα προβλήματα…το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε…να απομονωθεί παρά να παραμείνει αλληλέγγυο» πρόσθεσε απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες Γερουσιών από την Ευρώπη και την Αφρική, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων λόρδος Νόρμαν Φάουλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, 13:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει