«Η Τεχεράνη δεν οδεύει προς έναν πόλεμο, αλλά δεν φοβάται μια σύγκρουση»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 16:03

Ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη δεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός πολέμου, αλλά δεν φοβάται και μια σύγκρουση.

Την Τρίτη, ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ και είπε ότι η Τεχεράνη θα λογοδοτήσει. Το Ιράν έχει απορρίψει την κατηγορία.

«Δεν οδηγούμε την χώρα σε πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν πόλεμο και λέμε στην Αμερική να μιλάει σωστά με το ιρανικό έθνος. Έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε πολλές φορές και δεν ανησυχούμε», δήλωσε ο ταξιαρχίας των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί.

Ο Τραμπ είχε αναφέρει στο Twitter την Τρίτη ότι το Ιράν θα «αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τυχόν θύματα ή ζημιές σε αμερικανικές εγκαταστάσεις. Θα πληρώσουν ένα πολύ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ! Αυτή δεν είναι προειδοποίηση, είναι απειλή». Στη συνέχεια είπε ότι δεν επιθυμεί, ούτε προβλέπει έναν πόλεμο με το Ιράν.

Ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, ο επικεφαλής του ιρανικού στρατού, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας…παρακολουθούν όλες τις κινήσεις και, αν κάποιος κάνει το παραμικρό λάθος, θα αντιδράσουν αποφασιστικά και, αν η κατάσταση κλιμακωθεί, θα δείξουμε τις ικανότητές μας στον εχθρό», είπε ο Μουσαβί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καταδίκασε χθες τις αμερικανικές επιθέσεις με στόχο φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τη βία.

Το Ιράν κάλεσε χθες τον Ελβετό επιτετραμμένο, ο οποίος εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Τεχεράνη, για να διαμαρτυρηθεί για τις «πολεμοχαρείς δηλώσεις» Αμερικανών αξιωματούχων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 16:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει