«Η Τουρκία θα κτίσει τον δικό της κόσμο»Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απαντώντας στις αμερικανικές δηλώσεις από την Ουάσινγκτον σχετικά με τη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τους S-400, απείλησε πως εάν η Αμερική δεν σεβαστεί τις υπογραφές της, τότε «η Τουρκία θα κτίσει τον δικό της κόσμο». 

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι από 31ης Ιουλίου θα διακοπεί οποιαδήποτε σχέση της Τουρκίας με το πρόγραμμα των F-35 και θα λήξει επίσης το πρόγραμμα εκπαίδευσης Τούρκων πιλότων και τεχνικών.

Το ύφος της απάντησης του Τούρκου υπουργού Άμυνας καταδεικνύει το διπλωματικό αδιέξοδο το οποίο αντιμετωπίζει η Άγκυρα στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, όσο αφορά την αγορά και εγκατάσταση του ρωσικού οπλικού συστήματος S-400.

Οι Αμερικανοί προ ενός 24ωρου έστειλαν και νέο μήνυμα στην Άγκυρα αναφέροντας πως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου οι ΗΠΑ διαθέτουν 130 αεροσκάφη, 10 πολεμικά πλοία και 9.000 ετοιμοπόλεμους πεζοναύτες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 13:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει