Η Τσέλσι, η Άρσεναλ και τα «εισιτήρια» για το νέο Champions League

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 13:14

Η Τσέλσι, η Άρσεναλ και τα «εισιτήρια» για το νέο Champions League

Η υπόθεση-τίτλος στην Αγγλία έχει κριθεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι, θα χάσει το πρωτάθλημα μόνο στην περίπτωση που δείξει τάση… αυτοχειρίας.

Όμως η «μάχη» για τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια» συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, αφού αρκετές είναι οι ομάδες που διεκδικούν τις… πολύτιμες θέσεις. Τα πάντα θα κριθούν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Premier League, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει εάν σενάριο, το οποίο εάν επαληθευθεί, η τέταρτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας, δεν θα λάβει μέρος στο νέο Champions League.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, ο μέγιστος αριθμός συλλόγων από την ίδια χώρα που μπορούν να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση, είναι πέντε. Παράλληλα, ο νικητής του Champions League, αλλά και του Europa League, εξασφαλίζουν μία θέση στο ChL της νέας χρονιάς. Και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Αρσεναλ και η Τσέλσι, βρίσκονται στα ημιτελικά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αρχίζει να περιπλέκει την κατάσταση.

Η Σίτι και η Γιουνάϊτεντ, έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στο νέο ChL μέσω της Premier League. Ομως εάν η Τσέλσι κατακτήσει το εφετινό Champions League και η Αρσεναλ το Europa League, τότε αυτόματα θα «καπαρώσουν» δύο «εισιτήρια» για την κορυφαία διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αθτό θα σημαίνει αυτομάτως, πως το πέμπτο και τελευταίο «εισιτήριο» για το νέο ChL θα πάρει η ομάδα που θα καταταγεί στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος», αυτήν που θα πάρει την τέταρτη θέση στο πιό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 13:14

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει