Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για τη Συγκρότηση του λεγόμενου Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η συγκρότηση του λεγόμενου «τοπικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης» με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Βόλου και τη συμμετοχή διάφορων ΜΚΟ, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που χρειάζονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα τα οποία βρίσκονται σε πιο τραγική θέση εξαιτίας της επίθεσης του κεφαλαίου.

Είναι ένα σχήμα που θα συμβάλλει στην παραπέρα εγκατάλειψη των υποχρεώσεων του κράτους που έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους και αφορούν την πρόνοια, όπως η βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικές δομές ακόμα και η προσχολική αγωγή. Στόχος διακηρυγμένος είναι η λεγόμενη «κοινωνική οικονομία» δηλαδή σε πρώτη φάση η μεταφορά όλων αυτών των αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ΜΚΟ και αργότερα η πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Αποτελούν δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού που τώρα χτυπιόνται βάναυσα και παραδίδονται για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι χαρακτηριστική η στάση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στο ζήτημα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα του Βόλου να αποκρούσουν τα σχέδια για την κατάργηση των δομών πρόνοιας και τη μετατροπή τους σε φιλανθρωπικά προγράμματα διάφορων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Είναι δικαίωμα η φροντίδα των παιδιών, η προσχολική αγωγή, η φροντίδα των ηλικιωμένων, η φροντίδα των ΑμΕΑ. Δεν είναι «ευγενική χορηγία» κανενός. Έχουν κερδηθεί με αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Δίχτυ προστασίας μπορεί να στηθεί με τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων, την απόκρουση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα, την παραδειγματική ταξική αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες, την οργανωμένη ανυπακοή στα αναγκαστικά μέτρα (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις) για όσους χρωστάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι, μπορούμε να υψώσουμε αυτό το δίχτυ που απαιτείται σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει