Η υποβάθμιση και διάλυση του ΕΣΥ

ΑΡΘΡΟ του Αθανάσιου Κωτούλα, Μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας

Οι υπηρεσίες Υγείας υποχρηματοδοτούνται. Οι δαπάνες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας βαίνουν συνεχώς μειούμενες στους προϋπολογισμούς και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προτίθεται να δώσει μάχη κατά της παραοικονομίας και της διαφθοράς όπως ισχυρίζεται, αντίθετα «κλείνει το μάτι» στους επιχειρηματίες Υγείας.

Το κόστος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Περίθαλψης μετακυλύετε στους ασφαλισμένους και ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει κονδύλια για να εξοφλήσει χρωστούμενα Νοσήλια των Νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση με πολιτική θρασύτητα ανακοίνωσε την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1 δις ευρώ το έτος 2012 όταν είναι σε όλους γνωστό ότι για τέσσερις μήνες οι ασφαλισμένοι, λόγω απεργιών, πληρώνουν από τη τσέπη τους τα φάρμακα και για όλο το έτος πληρώνουν τους Ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων αναστέλλονται βασικές λειτουργίες αφού παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Με το Ν.4052/2012 Συγχωνεύονται – Καταργούνται πάνω από 50 μικρά και μεσαία Νοσοκομεία. Η πολιτική των συγχωνεύσεων άρχισε να εφαρμόζεται. Μέσω των αξιολογήσεων δομών του Δημοσίου και του προσωπικού θα προκύψουν 25.000 Απολύσεις – Διαθεσιμότητες στο έτος 2013.

Το Υπουργείο Υγείας εκδίδει συνεχώς παράτυπους και παράνομους οργανισμούς συρρικνώνοντας και απαξιώνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι ενοποιήσεις οργανισμών σε ενιαία Νομικά Πρόσωπα ως πρώτο βήμα ενοποίησης σε ένα οργανισμό, οι ανορθολογισμοί και οι αυθαίρετες περικοπές στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις και υπηρεσίες, οι διαφοροποιήσεις από τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. υπ’ αριθμ’ 87/1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων, οι καταργήσεις τμημάτων και οργανικών θέσεων συνθέτουν την πολιτική της κυβέρνησης που μέσα από τις συνεχείς εκδόσεις οργανισμών αποπροσανατολίζει και προσπαθεί να οδηγήσει τους υγειονομικούς στην γκιλοτίνα των απολύσεων, χωρίς ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν υγειονομικές ή προνοιακές μονάδες σε περίοδο που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι εκδόσεις οργανισμών σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για απολύσεις μέσω των προωθούμενων Αξιολογήσεων «Μαϊμού».

Για «ψύλλου πήδημα» για μικρά πειθαρχικά παραπτώματα που δεν κρίθηκαν τελεσίδικα στα πειθαρχικά όργανα ή στα Δικαστήρια οι Διοικητές θέτουν σε Αργία υπαλλήλους με βάση τους Ν.4057/2012 και 4093/2012. Σε πολλές περιπτώσεις τα παραπτώματα είναι επίπλαστα αφού γίνονται κατά την εκτέλεση της εργασίας σε αντίξοες συνθήκες (εντατικοποίηση, ελλείψεις προσωπικού) και των συνδικαλιστικών καθηκόντων.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα επιτρέψουν απολύσεις από το «παράθυρο» για να πιάσει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ στόχο η κυβέρνηση.

Οι Προνοιακές μονάδες συρρικνώθηκαν σε ένα Νομικό Πρόσωπο ανά Διοικητική Περιφέρεια της χώρας με στόχο την ένταξη στην διαθεσιμότητα των Προνοιακών υπαλλήλων και παράδοση των μονάδων στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Θα υπάρξει εξίσου δυναμική ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ορίστηκε από την ΠΟΕΔΗΝ η 31 ΓΕΝΑΡΗ ως ημέρα Πανυγειονομικής Απεργίας, για την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ καθώς και την αποτροπή των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων μέσω της έκδοσης των Νέων Οργανισμών με πλεονάζον προσωπικό, μέσω συγχωνεύσεων καταργήσεων Νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων, για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας.

Θα ακολουθήσει Πορεία και Συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει