Η υπουργός Μεταφορών εξετάζει «με μεγάλη προσοχή» τις συντριβές των Boeing Co 737 MAX 8Η υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Ιλέιν Τσάο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν «με μεγάλη προσοχή» τις μοιραίες συντριβές των δύο αεροσκαφών Boeing Co 737 MAX 8.

Η Ιλέιν Τσάο δήλωσε ότι συνταντήθηκε με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την εξέταση τόσο της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, όσο και της συντριβής του αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο και για την αναζήτηση της ενδεδειγμένης πορείας. «Θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι αντιμετωπίζουμε αυτά τα περιστατικά, αυτά τα δυστυχήματα, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα», είπε.

Η εταιρεία Boeing βρέθηκε σήμερα σε δεινή θέση μετά την συντριβή του 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines που οδήγησε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και την Κίνα, να καθηλώσουν στο έδαφος το μοντέλο που αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας.

Στο μέσον της ημέρας στη Wall Street, η μετοχή της Boeing είχε κάπως ανακάμψει στο -7,04%, μετά την αρχική της ραγδαία πτώση στο -10%.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, 21:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει