Η υπόθεση Πετσίτη και τα αλισβερίσια πέριξ του ΚολωνακίουΈχουν κλείσει περίπου τρεις βδομάδες από τότε που άρχισε το σίριαλ με τη φιλική σχέση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπά με τον περιώνυμο πλέον Μανώλη Πετσίτη.

Πολλά ακούστηκαν και ακόμη περισσότερα γράφτηκαν για τις διαδρομές του Μανώλη Πετσίτη μέσα στα υπόγεια του Μαξίμου και τις διασυνδέσεις του με πρόσωπα της εξουσίας και του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται, προφανώς, για μία υπόθεση διαπλοκής σχετικά χαμηλού προφίλ, με ποσά τα οποία μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν στη χειρότερη περίπτωση μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως, δημοσιεύθηκαν από δύο πηγές πληροφορίες για την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη σε διάφορα υπόγεια κυκλώματα πέριξ και εντός του Κολωνακίου, με αιχμές για συμμετοχή του και σε δίκτυο διακίνησης VIP ναρκωτικών.

Τα δύο αυτά δημοσιεύματα εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και από αυτές της εφημερίδας «ΜΠΑΜ».

Τότε χτύπησαν ξαφνικά τα τηλέφωνα. «Είπαμε παιδιά, ο Πετσίτης είναι μπλεγμένος σε διάφορα κυκλώματα και υποκυκλώματα της εξουσίας και όντως κάποια στιγμή επαγγελματικά ενεπλάκη με ποσοστιαία συμμετοχή στη λειτουργία του γνωστού μπαρ Τ5 στο Κολωνάκι, μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο γνωστός Νεκτάριος Νικολόπουλος. Μέχρις εκεί όμως. Ο Πετσίτης ούτε είναι ”κοκάκιας” ούτε και διακινητής. Κάποιοι πάνε να του φορτώσουν κάτι».

Αυτό είναι το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που έγινε πριν από δύο 24ωρα στα γραφεία του zougla.gr. Η φωνή ήταν γνωστή, με αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ. Αμέσως άρχισε το ρεπορτάζ και, ω του θαύματος, βγήκαν στην επιφάνεια ουκ ολίγες λεπτομέρειες για τον θαυμαστό κόσμο πέριξ του Κολωνακίου, στις αμμουδιές της Μυκόνου αλλά και στα λατίνο μπαρ του Μαϊάμι beach στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Όταν δημοσιεύθηκαν από τις δύο προαναφερόμενες εφημερίδες οι περίεργες πληροφορίες για τον Μανώλη Πετσίτη, ο άνθρωπος αυτός δεν βρισκόταν στην Αθήνα. Εδώ και έναν μήνα είχε καταφύγει σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα – θεραπευτική κοινότητα στα νότια της Κύπρου.

Το πρόβλημα του Μανώλη Πετσίτη ήταν γνωστό και διαχρονικό, και δεν σχετιζόταν ποτέ με την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.

Πριν από καιρό ο Μανώλης Πετσίτης αγόρασε το 10% των μετοχών του μπαρ Τ5 στο Κολωνάκι, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, σύζυγος της γνωστής Κατερίνας Λάσπα. Το εν λόγω μπαρ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Da Capo.

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος έχει και μία αδελφή, την Άντζελα. Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος είναι ένας δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος πέρυσι άνοιξε ένα μπαρ στη Μύκονο και απέκτησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και ένα μπαρ στο Μαϊάμι.

Παράλληλα, με τους συνεταίρους του φέρεται να ανέλαβε τη διαχείριση ενός κτηρίου δίπλα από τα χασάπικα της οδού Αθηνάς που ανήκε στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να το μετατρέψει σε πολυχώρο διασκέδασης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επένδυση για τη μετατροπή του κτηρίου είναι εντυπωσιακή σε χρήμα και σε ιδέες.

Κάποια στιγμή, ο Μανώλης Πετσίτης κέρδισε τον εσωτερικό διαγωνισμό και απέκτησε τη διαχείριση του κυλικείου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Nova. Τη διαχείριση αυτή την έδωσε κατευθείαν στην αδελφή του Νεκτάριου Νικολόπουλου, Άντζελα, με την οποία, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, διατηρούσε φιλικές σχέσεις.  

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά για τον Μανώλη Πετσίτη, διότι πολύ σύντομα του «έδειξαν» την πόρτα τόσο από το μπαρ Τ5 όσο και από το κυλικείο.

Επισημαίνεται πως ο Νεκτάριος Νικολόπουλος είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τα media, διότι φιλοδοξούσε να αναλάβει την εκμετάλλευση μιας βραχονησίδας ανοιχτά της Βουλιαγμένης, της λεγόμενης και «Υδρούσας», για να εγκαταστήσει πάνω στο νησάκι πολυχώρο διασκέδασης και αθλοπαιδιών, προκειμένου να μεταφέρει νεοέλληνες και τουρίστες με πλεούμενα για ολοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις.

Το σχέδιο αυτό δεν ευδοκίμησε και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Νεκτάριος Νικολόπουλος θεωρεί υπεύθυνο για το μπλοκάρισμα της επένδυσης αυτής, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, τον Μανώλη Πετσίτη.

Επειδή λοιπόν ο Πετσίτης φέρεται να γνωρίζει πολλά, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος και οι συνεταίροι του αποφάσισαν να τον «κάνουν στην μπάντα» με διάφορες μεθόδους.

Μία από τις μεθόδους που επιλέχθηκαν είναι και η δημοσίευση λεπτομερειών και πληροφοριών σε έντυπα προκειμένου να «σπιλωθεί» ακόμη περισσότερο το όνομά του, το οποίο ούτως ή άλλως βρισκόταν στο επίκεντρο της εξελισσόμενης πολιτικής διαμάχης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τη σχέση του Πετσίτη με τον υπουργό Νίκο Παπά.

Βεβαίως, ισχύει το ρητό «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Ακόμη και στο Κολωνάκι, το οποίο ως γνωστόν δεν διαθέτει δένδρα ή τουλάχιστον δεν διαθέτει πια δένδρα, αφού είχε φροντίσει ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης να ξεριζώσει τις θαυμάσιες νεραντζιές και να τις αντικαταστήσει με κάτι λαθρόβια δενδρύλλια τα οποία εισήχθησαν — άκουσον-άκουσον– από την Αυστραλία. Οι νεραντζιές δεν χρειάζονται πότισμα, αλλά τα δενδρύλλια του Νικήτα Κακλαμάνη χρειάζονται πολύ νερό.

Καταλήγοντας, είναι σκόπιμο να αναλογιστεί κάποιος τα κίνητρα των συγκεκριμένων ΜΜΕ αλλά και των δημοσιογράφων που υπέγραψαν τα επίμαχα δημοσιεύματα. Οι πάντες ξέρουν ότι το Κολωνάκι είναι πολύ μικρό και η βιτρίνα του πολύ μεγάλη, αλλά τα υπόγειά του ήταν πάντα, και είναι ακόμη, «τεράστια». Μπορεί η παρακμή να έχει χτυπήσει και τη γνωστή συνοικία, αλλά ακόμη τα οικονομικά αλισβερίσια πέριξ της Πλατείας εξακολουθούν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει