Η Φίνος Φίλμ τιμά τον Φίνο με ένα συγκινητικό βίντεο από την κηδεία τουΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 09:59

Η Φίνος Φίλμ με ένα συγκινητικό βίντεο από την κηδεία του Φιλοποίμενα Φίνου αποτίνει φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό ο οποίος έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν τη σημερινή.

Βαθιά συγκινημένοι οι αγαπημένοι ηθοποιοί Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη και Λευτέρης Βογιατζής αποχαιρετούν τον «πατέρα» του ελληνικού κινηματογράφου.

Πρωτοπόρος, οραματιστής και ανήσυχος δημιουργός, ο Φιλοποίμην Φίνος έχτισε τον ελληνικό κινηματογράφο και τον εκτόξευσε ανάμεσα στ’ αστέρια. Αυτό που λίγοι περίμεναν είναι ότι το έργο του θα παρέμενε εκεί 45 χρόνια μετά θάνατον. Ταινίες βγαλμένες με μεράκι, αφοσίωση και δεξιότητα, πλαισιωμένες από καλλιτέχνες που ξεπερνούσαν όρια και προσέδιδαν ήθος και ανθρωπιά, μετατρέποντας την Φίνος Φιλμ και τον ιδρυτή της σε μύθο.

Ο Φιλοποίμην Φίνος άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Ιανουαρίου 1977, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Στην κηδεία του πρωταγωνίστησαν όλοι οι αγαπημένοι του συνεργάτες, που μουδιασμένοι αποχαιρέτησαν τον καλλιτεχνικό τους πατέρα. Το έργο που άφησε, όμως, έμεινε άφθαρτο, επιβεβαιώνοντας το μοναδικό αποτύπωμα ενός ευφυούς δημιουργού.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 10:08Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει