Η φετινή ετήσια παραγωγή σιτηρών θα ξεπεράσει τα 650 δισεκατομμύρια κιλάΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, 06:10

Τα συνολικά αποθέματα δημητριακών της Κίνας κατά την τρέχουσα περίοδο επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και οι ποσότητες σιτηρών και ρυζιού, που αποτελούν τα δύο βασικά είδη, που αποθηκεύονται συνεχίζουν να αυξάνονται, όπως ανακοίνωσε χθες, η αρμόδια υπηρεσία.

Η τροφοδοσία στην τοπική αγορά των σιτηρών είναι πλήρως εξασφαλισμένη, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στρατηγικών Αποθεμάτων Τροφίμων της Κίνας, που αναμένει ότι η ετήσια παραγωγή σιτηρών για το 2021 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 650 δισεκατομμύρια κιλά, για έβδομο συνεχόμενο χρόνο.

Η ίδια υπηρεσία, σημειώνει ότι τα αποθέματα σιτηρών για την περίοδο που διανύουμε βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, ενώ με αρκετές μεγάλες σοδειές σιτηρών και τα αυξανόμενα αποθέματα, επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών για ενάμισι χρόνο.

Τα αυξανόμενα αποθέματα σιτηρών μπορούν να διασφαλίσουν ότι «η Κίνα μπορεί να καλύψει από μόνη της, τις ανάγκες σιτηρών που έχει, με την τροφοδοσία των βασικών αγαθών διατροφής, να είναι απολύτως εξασφαλισμένη» δήλωσε αξιωματούχος της ίδιας υπηρεσίας.

Η ικανότητα του Πεκίνου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό σε είδη διατροφής έχει ενισχυθεί, από την επάρκεια των αποθεμάτων σε ρύζι και προϊόντα από αλεύρι, αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Κίνα, στην επεξεργασία δημητριακών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, 06:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει