Η χειραγώγηση του κόσμου των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Χένρι Κίσιντζερ, ο δια βίου επαγγελματίας της γεωπολιτικής «Ισορροπία Ισχύος» και ο άνθρωπος με κάτι περισσότερο από ένα δίκαιο μερίδιο συνωμοσιών κάτω από τη ζώνη του, φέρεται να δήλωσε το σχέδιο του για παγκόσμια κυριαρχία: «Ελέγξτε το πετρέλαιο και ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και ελέγχετε τους ανθρώπους».

Η αμερικανική στρατηγική παραμένει, ουσιαστικά, πλήρης κυριαρχία σε όλο το φάσμα, με τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας να εμμένει στις τρεις κορυφαίες «απειλές»: Της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν.

Η Κίνα, αντίθετα, προτείνει μια «κοινότητα κοινής μοίρας» για την ανθρωπότητα, απευθυνόμενη κυρίως στον Παγκόσμιο Νότο.

«Διαθέτουμε περίπου το 50% του παγκόσμιου πλούτου, αλλά μόνο το 6,3% του πληθυσμού του. Αυτή η ανισότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ μας και των λαών της Ασίας. Σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε να αποτύχουμε να είμαστε αντικείμενο ζήλιας και δυσαρέσκειας. Το πραγματικό μας καθήκον στην επόμενη περίοδο είναι να επινοήσουμε ένα σχέδιο σχέσεων που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αυτήν τη θέση ανισότητας χωρίς θετική ζημία στην εθνική μας ασφάλεια. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε συναισθηματικότητα και να ονειρευόμαστε. και η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί παντού στους άμεσους εθνικούς μας στόχους. Δεν χρειάζεται να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να αντέξουμε σήμερα την πολυτέλεια του αλτρουισμού και της παγκόσμιας ωφέλειας».

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους με κορυφαία την Βρετανική Αυτοκρατορία, αυτή η αναδυόμενη αμερικανική ελίτ, η οποία διακήρυξε με υπερηφάνεια στο τέλος του πολέμου την αυγή του Αμερικανικού Αιώνα, ήταν επιδέξια στη χρήση της ρητορικής του αλτρουισμού και της παγκόσμιας ευεργεσίας για την προώθηση των στόχων της.

Ο αμερικανικός αιώνας παρέλαβε πιο μαλακή αυτοκρατορία, «πιο ευγενική, πιο ήπια», στην οποία, κάτω από το έμβλημα της αποικιακής απελευθέρωσης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο αυτοί οι ελίτ κύκλοι δημιούργησαν ένα δίκτυο εξουσίας όπως ο κόσμος δεν είχε δει από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (περίπου τρεις αιώνες πριν από τον Χριστό) μια παγκόσμια αυτοκρατορία ενωμένη υπό τον στρατιωτικό έλεγχο μιας μοναδικής υπερδύναμης, ικανή να αποφασίσει με τις ιδιοτροπίες της, για τη μοίρα ολόκληρων εθνών.

Η επισιτιστική ασφάλεια

Ο στρατηγικός στόχος για τον έλεγχο της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας είχε τις ρίζες του δεκαετίες νωρίτερα, πολύ πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Χρηματοδοτήθηκε, συχνά με λίγη προειδοποίηση, από επιλεγμένα ιδιωτικά ιδρύματα, τα οποία είχαν δημιουργηθεί για τη διατήρηση του πλούτου και της δύναμης μιας χούφτας αμερικανικών οικογενειών.

Αρχικά οι οικογένειες αυτές επικεντρώθηκαν στον πλούτο και τη δύναμή τους στη Νέα Υόρκη και κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, από τη Βοστώνη έως τη Νέα Υόρκη έως τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον DC. Για το λόγο αυτό, δημοφιλείς λογαριασμοί μέσων ενημέρωσης συχνά τους αναφερόταν, μερικές φορές με χλευασμό, αλλά πιο συχνά με επαίνους, ως ίδρυμα της Ανατολικής Ακτής.

Το κέντρο βάρους της αμερικανικής δύναμης μετατοπίστηκε τις δεκαετίες μετά τον πόλεμο.

Το Ίδρυμα East Coast επισκιάστηκε από νέα κέντρα εξουσίας που εξελίχθηκαν από το Σιάτλ στη Νότια Καλιφόρνια στην ακτή του Ειρηνικού, καθώς και  το Χιούστον, το Λας Βέγκας, την Ατλάντα και το Μαϊάμι, ακριβώς όπως τα πλοκάμια της αμερικανικής δύναμης εξαπλώθηκαν στην Ασία και την Ιαπωνία, και νότια, στα έθνη της Λατινικής Αμερικής.

Αρκετές δεκαετίες πριν και αμέσως μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, μια οικογένεια ήρθε για να συμβολίσει τη βούληση και την αλαζονεία αυτού του αναδυόμενου αμερικανικού αιώνα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Και η τεράστια περιουσία αυτής της οικογένειας είχε χτιστεί πάνω στο αίμα πολλών πολέμων και στον έλεγχό τους για ένα νέο «μαύρο χρυσό» – το πετρέλαιο.

Στην πραγματικότητα, η ιστορία των Γενετικά Τροποποιημένων  αποτελεί την εξέλιξη της εξουσίας στα χέρια μιας ελίτ, αποφασισμένη με κάθε κόστος να φέρει ολόκληρο τον κόσμο υπό την κυριαρχία της.

Η ιστορία της γενετικής μηχανικής και της κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φυτών και άλλων ζωντανών οργανισμών δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς να κοιτάξουμε την ιστορία της παγκόσμιας εξάπλωσης της αμερικανικής δύναμης τις δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι George Kennan, Henry Luce, Averell Harriman και, πάνω απ ‘όλα, οι τέσσερις αδερφοί του Rockefeller, δημιούργησαν την ίδια την έννοια της πολυεθνικής «αγροτικής επιχείρησης».

Χρηματοδότησαν την «Πράσινη Επανάσταση» στον γεωργικό τομέα των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουν νέες αγορές πετροχημικών λιπασμάτων και προϊόντων πετρελαίου, καθώς και να επεκτείνουν την εξάρτηση από ενεργειακά προϊόντα.

Οι ενέργειές τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σήμερα.

Ευρω-αντίσταση

Τον Μάιο του 2003, προτού ξεκαθαριστεί η σκόνη από τον αδιάκοπο βομβαρδισμό και την καταστροφή στη Βαγδάτη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε να κάνει τα Γενετικά Τροποποιημένα στρατηγικό ζήτημα – προτεραιότητα στην μεταπολεμική του αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η επίμονη αντίσταση του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάθηκε ως τρομερό εμπόδιο στην παγκόσμια επιτυχία του προγράμματος.

Τόσο η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελλάδα όσο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνήθηκαν σταθερά να επιτρέψουν τα τροποποιημένα τρόφιμα για λόγους υγείας αλλά και επιστημονικούς. Έτσι τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και δισταγμούς.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει