Η χούντα δεν τελείωσε το “73…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για ακόμα μια φορά το ‘’δημοκρατικό’’ προσωπείο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου πέφτει. Η ίδια έχει δείξει πολλές φορές ότι οι συλλογικές διεκδικήσεις από τα άμεσα θιγώμενα κομμάτια της κοινωνίας, δεν χωράνε στην αντιλαική πολιτική που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή το αστικό μπλοκ εξουσίας κατευθυνόμενο από τις επιταγές των μνημονίων της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Έτσι λοιπόν και σήμερα 13/11/14 ο πρύτανης Φορτσάκης αποφάσισε ότι την αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος θα την καταστείλει από εκεί που οργανώνεται, δηλαδή από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στα κτήρια της πρυτανικής αρχής, της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ, φτάνουν τις 7 διμοιρίες και 4 κλούβες των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση, εκφραζόμενη από τον Φορτσάκη, σε συνεργασία με την αστυνομία αποκλείουν, έτσι, την είσοδο των φοιτητών στο πανεπιστήμιο, καταπατούν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και παρεμποδίζουν τη λήψη αποφάσεων των άλλων συλλόγωντηςΝΟΠΕ. Την άγρια επίθεση των ΜΑΤ την βίωσε ολη η φοιτητική κοινότητα και ιδιαίτερα 2 αγωνιστές της ΕΑΑΚ που μετά από γκλοπιές, κλωτσιές και χημικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι φοιτητές και όποιοι προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, αποτελλούν απειλή για αυτούς που αποκλείουν τη νεολαία από την ίδια την εκπαίδευση, για αυτούς που παραδίδουν το πανεπιστήμιο στα χέρια των επιχειρήσεων, για αυτούς που απολύουν το διοικητικό προσωπικό, για αυτούς που επιβάλλονται με την αστυνόμευση τοσο εντός όσο και εκτός των πανεπιστημίων, για αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Ακόμη χειρότερα, βλέπουμε ότι το καθεστώς της αστικής ‘’δημοκρατίας’’ του σήμερα, θυμίζει την εποχή πριν τη μεταπολίτευση. Η βίαιη καταστολή των αγωνιστών, ο αυταρχισμός που επιβάλλουν, η λογοκρισία το ‘’μαύρο’’ και η κυβερνητική προπαγάνδα στα ΜΜΕ, η ανελευθερία και οι εφεδρείες του συστήματος, καθιστούν ξεκάθαρο ότι ζούμε στην εποχή της σύγχρονης χούντας.

Η τρομοκρατία όμως που προσπαθούν να μας επιβάλλουν δεν θα αποτελέσει τον κατασταλτικό παραγόντα, όπως ελπίζουν. Στις καρδιές υπάρχει πάθος για ζωή-ελευθερία-δικαιώματα και εκεί φόβος δε χωράει. Παλεύουμε με συλλογικούς-μαζικούς και συνολικούς αγώνες ανατροπής για να διεκδικήσουμε τις αξίες τα δικαιώματα και τα αγαθά που μας ανήκουν.

Καλούμε όλοι την κοινωνία, στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 14/11 στις 18:00 στο Θόλο, με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχ., Μηχανολόγων Μηχ. και ΙΑΚΑ,για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης, εκμετάλευσης και εκφοβισμού των ζωών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει