Η Χρυσοβελώνη για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αρβανιτόπουλο, σχετικά τη σκανδαλώδη τροποποίηση Υπουργικής απόφασης περί μεταθέσεων εκπαιδευτικών στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:

«Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης χειροτερεύει καθημερινά, αφού η συγκυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, τα οποία, αντί να διευκολύνουν το έργο των εκπαιδευτικών, απαξιώνουν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για ανασυγκρότηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών. Δυστυχώς, αποτελεί πλέον θλιβερή πραγματικότητα ότι Μουσικά σχολεία έχουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σχολικές μονάδες συγχωνεύονται στο όνομα της μείωσης των δαπανών και το χειρότερο απ’ όλα, εκπαιδευτικοί περιφέρονται από τη μία περιοχή στην άλλη εργαζόμενοι με μισθούς των 800 ευρώ, με δεδομένο ότι για την πλειονότητα αυτών δεν έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις αποσπάσεων, οι οποίες σημειωτέον βασίζονται πρωτίστως σε κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια. Μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό που επικρατεί, έρχεστε πραξικοπηματικά να διορθώσετε την υπ’ αριθ’ πρωτ. 4728/Δ2/14-1-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΧ9-ΦΟΣ) Υπουργική απόφαση με την 10967/Δ2/25-1-2013 Υπουργική απόφαση σκανδαλωδώς φωτογραφικού χαρακτήρα, βάσει της οποίας καταστρατηγείτε κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα τα οποία είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και έχουν τοποθετηθεί προσωρινά στο Τρίκερι Μαγνησίας (Δ΄ Μαγνησίας) να ενταχθούν στην περιοχή Α΄ Μαγνησίας, μετά από επιλογή τους, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων σχολείων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στην νέα «διορθωμένη» Υπουργική σας απόφαση, ενώ παρόμοια δυνατότητα δεν παρέχεται στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά.

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται εύκολα αντιληπτό, ότι με αυτόν τον τρόπο πριμοδοτείτε άτομα τα οποία ουδέποτε έχουν υπηρετήσει στη νησιωτική εκπαίδευση όντας διορισμένοι στη Δ΄ Μαγνησίας, ενώ αντίθετα καταδικάζετε όσους έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στα νησιά τις περισσότερες φορές υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και εγκαταλείποντας οι περισσότεροι τις οικογένειές τους, να μην μπορούν να ενταχθούν ποτέ στην Α’ Μαγνησίας Συνεπώς ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  • Με ποιο σκεπτικό ευεργετείτε μόνο όσους έχουν προσωρινή τοποθέτηση στο Τρίκερι Μαγνησίας παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν στην Α΄ Μαγνησίας, ενώ πολλές φορές έχουν λιγότερα μόρια από όσους είναι με οργανική θέση στη Β΄ Μαγνησίας και δεν υιοθετείτε όμοια λύση και για εκείνους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά;»

Αθήνα 31.1.2013

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει