Η χώρα αυξάνει τα τεστ για Covid-19 προετοιμαζόμενη για το «χειρότερο σενάριο»


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 09:57

Η Μαλαισία αυξάνει τα τεστ για τον νέο κορωνοϊό προετοιμαζόμενη για το «χειρότερο σενάριο» καθώς η χώρα έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις χώρες να αυξήσουν τα τεστ για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μαλαισία εξαπλασιάστηκε μέσα σε μόλις 10 μέρες σε περισσότερα από 1.500, αριθμό τον οποίο ξεπερνούν στην Ασία μόνον η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Ως το τέλος της εβδομάδας, η Μαλαισία θα διπλασιάσει σε 7.000 τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να υποβάλλονται ημερησίως σε εξετάσεις προτού αυξήσει τον αριθμό αυτόν για να φτάσει τους 16.500 ως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, σημείωσε ο αξιωματούχος Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε χθες Δευτέρα.

«Όταν θα έχουμε τη δυνατότητα αυτή, θα αυξήσουμε τον εντοπισμό, την εξέταση, την απομόνωση και τη θεραπεία των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι η Μαλαισία είχε κάνει 17.923 τεστ μέχρι χθες Δευτέρα. Χθες ήταν η μέρα που καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων στη χώρα (212), με τα οποία ανήλθε το σύνολό τους σε 1.518.

Η Μαλαισία έχει καταγράψει τουλάχιστον 14 θανάτους από τον ιό.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των κρουσμάτων της τα συνδέει με θρησκευτική συνάθροιση που έγινε τον περασμένο μήνα κοντά στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, η οποία είχε προσελκύσει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότερους από 16.000 ανθρώπους. Η συνάθροιση αυτή συνδέεται επίσης με περισσότερα από 100 κρούσματα σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Χθες ο πρωθυπουργός Μουγιντίν Γιασίν δήλωσε ότι η Μαλαισία μπορεί να παρατείνει πέραν του τέλους του μήνα τους περιορισμούς στα ταξίδια και τις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 09:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει