Η χώρα θα διαθέσει δωρεάν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 17:24

Η Νορβηγία θα διαθέσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δωρεάν σε όλους τους πολίτες της μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Η Νορβηγία, ως μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα έχει πρόσβαση στα εμβόλια που θα αποκτήσει η ΕΕ μέσω συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρίες.

«Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο πολλοί άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Γι’ αυτό το λόγο ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν», ανέφερε σε ανακοίνωση η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Η Σουηδία, μέλος της ΕΕ και γειτονική χώρα της Νορβηγίας, θα αγοράσει περισσότερα εμβόλια απ’ όσα χρειάζεται και θα τα πουλήσει στη Νορβηγία.

«Η ΕΕ έχει έως τώρα καταλήξει σε συμφωνίες με τρεις διαφορετικές εταιρίες παραγωγής εμβολίου και διαπραγματεύεται συμφωνίες με αρκετούς άλλους παραγωγούς. Η Νορβηγία καλύπτεται από αυτές τις συμφωνίες μέσω συμφωνιών επαναπώλησης με την Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση στη σημερινή ανακοίνωση.

Η Νορβηγία είναι επίσης μέλος του COVAX, του παγκόσμιου προγράμματος για τη διανομή εμβολίων του κορωνοϊού που έχει τη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στον οποίο συμμετέχουν άλλα 171 κράτη, όπως η Κίνα –αλλά όχι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 17:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει