Η χώρα μπορεί να αποκτήσει «ανοσία της αγέλης» μέχρι το τέλος του καλοκαιριούΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, 17:31

Η Ισπανία μπορεί να αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης» από την COVID-19 μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021 αν μέχρι τότε έχουν εμβολιαστεί αρκετοί πολίτες, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Ο υπουργός είπε ότι ένα πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού περισσότερα από τα δύο τρία του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχουν εμβολιαστεί.

«Στην Ευρώπη, ακόμη και αν αυτός δεν είναι ο τελικός στόχος, θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό στάδιο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους στον χρονικό ορίζοντα που ανέφερα, από πέντε ως έξι μήνες», δήλωσε στην εφημερίδα Publico.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει πως η Ισπανία θα αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης», ο Ίγια απάντησε: «Ναι. Αυτός είναι ο τεχνικός όρος, ότι οι άνθρωποι έχουν ανοσία είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή έχουν νοσήσει».

Ωστόσο, ο Ίγια προειδοποίησε τους Ισπανούς να μην χαλαρώσουν στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η Ισπανία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης από τον κορωνοϊό.

Την Παρασκευή τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10.519 και έφτασαν στα 1.730.575, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 280, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 47.624.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, 17:31Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει