Η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει την 1η Ιουλίου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 18:29

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο για δύο ακόμη θητείες, θα γίνει την 1η Ιουλίου.

Αρχικά η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι συνταγματικές τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από τη ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη και άψογη από νομικής απόψεως, για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και πως μέχρι τη διεξαγωγή της, οι Ρώσοι θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης του Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 18:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει