«Η ψυχική υγεία των παιδιών μας είναι, ίσως, η πολυτιμότερη παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον μας»«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, στηρίζοντας προσπάθειες όπως αυτή του Ιδρύματος της “Θεοτόκος”», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην ημερίδα του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση – Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», με τίτλο «Εντοπίζοντας το πρόβλημα από νωρίς» και σημείωσε ότι αυτό κάνει η περιφέρεια στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 2.760.000 ευρώ».

Η κα Δούρου χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την ημερίδα «γιατί η ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων μας είναι, ίσως, η πολυτιμότερη παρακαταθήκη μας για το παρόν και το μέλλον μας», η οποία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας ότι «βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στη πλέγμα της αλληλεγγύης και της κοινής συμβίωσης με όρους αξιοπρέπειας».

Υπογράμμισε τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στον αγώνα για «μια κοινωνία που νοιάζεται για όλες και όλους, πέρα από κάθε είδους διάκριση» και μιλώντας για τη στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας ως προς την ενίσχυση της λειτουργίας της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής ανέφερε ότι πρόκειται για χρηματοδότηση που αφορά τη συμμετοχή 115 ατόμων με απώτερο σκοπό την υποστήριξη και καθοδήγηση παιδιών και νέων, ώστε να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή ανεξαρτησία, κοινωνική και επαγγελματική ένταξη καθώς και την πλήρη αποκατάσταση και συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της ζωής. Η χρηματοδότηση αφορά στην 3ετή λειτουργία της δομής με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία έτη, έως την 31/12/2023. «Και αυτά τα πράττουμε, όχι γιατί “έτσι πρέπει” αλλά γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουμε ως συντεταγμένη Πολιτεία», επισήμανε η περιφερειάρχης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, 16:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει