Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδηλώνει για το κλίμαΗ 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ θέλει να ρυθμιστεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής κι ελπίζει για την παγκόσμια ειρήνη, αν και αναγνωρίζει πως ίσως να είναι «πολύ αφελής».

Η έφηβη από τη Σουηδία μετέφερε αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη την εκστρατεία της κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο, απευθύνθηκε σε Ιταλούς κοινοβουλευτικούς και συμμετείχε σήμερα σε μια διαδήλωση φοιτητών στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Σκέφτομαι ότι αυτό που επιθυμώ για το μέλλον είναι απλά να διορθώσουμε τα πάντα και να ρυθμίσουμε το κλίμα και (να διευθετήσουμε) την οικολογική κρίση, ώστε ο καθένας εξ ημών να ζει ειρηνικά. Ίσως να είμαι πολύ αφελής» είπε η Τούνμπεργκ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Κάνω πολλά μικρά πράγματα απλά για να αλλάξω τις συνήθειές μου, όπως για παράδειγμα έχω γίνει vegan, σταμάτησα να ταξιδεύω με αεροπλάνο, σταμάτησα να ψωνίζω και άλλα μικρά πράγματα σαν κι αυτά» εξήγησε η νεαρή ακτιβίστρια.

Η 16χρονη απέρριψε τις επικρίσεις ότι έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, σε βάρος του σκοπού που υπηρετεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν της αρέσει να θεωρείται διασημότητα.

«Δεν απολαμβάνω την προσοχή, αλλά μου αρέσει να κάνω τη διαφορά» τόνισε, σημειώνοντας ότι θέλει να διασφαλίσει πως η κλιματική κρίση αποτελούσε πάντα το επίκεντρο οποιουδήποτε ταξιδιού της.

Και μπορεί η αυστηρή κριτική που ασκεί στους πολιτικούς παγκοσμίως να έχει εκπλήξει ορισμένους, εκείνη, ωστόσο, απαντάει ότι η νυν πολιτική ηγεσία είναι εκείνη που πρέπει να βρει τις λύσεις, διότι ο χρόνος εξαντλείται.

«Όταν μεγαλώσω, όταν θα είμαι αρκετά μεγάλη για να γίνω πολιτικός, θα είναι πολύ αργά να ενεργήσω, διότι πρέπει να ενεργήσουμε τώρα».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους νέους, όπως εγώ, να μεγαλώσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη» είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει