Η Alfa Romeo δηλώνει έτοιμη να «σπάσει» τα ταμεία – Έρχεται crossover μικρότερο από την Tonale


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί πριν λίγα χρόνια η Alfa Romeo να είχε απομακρυνθεί από το προσκήνιο, καθώς μπορεί να είχε ωραία σύνολα στη γκάμα της, όμως δεν ανταποκρίνονταν σε τιμή και πρακτικότητα για το ευρύ κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία όμως πλέον έχει δεχθεί από τον όμιλο Stellantis την βοήθεια και την στήριξη που χρειαζόταν και ήδη πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στο Autocar, ο CEO της Alfa Romeo Jean-Philippe δήλωσε ότι η Alfa Romeo κερδίζει ήδη περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύει ανά αυτοκίνητο, προσθέτοντας ότι το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Ο επικεφαλής εκτιμά ότι οι ετήσιες παραδόσεις θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τα 90.000 αυτοκίνητα το 2023, πριν εκτιναχθούν σε νούμερα ρεκόρ στα μέσα της δεκαετίας.

Από τη συγκεκριμένη συνέντευξη φαίνεται πως όλοι ετοιμάζονται η Alfa Romeo να κάνει ρεκόρ πωλήσεων το 2025, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 223.643 μονάδες σε ένα έτος, από το μακρινό 1990.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alfa Romeo έχει ήδη κερδίσει μεγάλο κοινό με την εξαιρετική σε όλα της Tonale, ενώ μέσα στο 2024 είναι έτοιμη να λανσάρει και ένα μικρότερο Crossover ώστε να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο target group. Το συγκεκριμένο θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Alfa Romeo που θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ο Imparato επεσήμανε ότι η Alfa Romeo δεν κυνηγάει τον όγκο καθώς δίνει προτεραιότητα στα περιθώρια κέρδους, τα οποία ελπίζει ότι θα φτάσουν τουλάχιστον το 10%. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί και οι ηλεκτρικοί διάδοχοι των Giulia και Stelvio ενώ δεν αποκλείεται να αναβιώσει και η Giulietta μακροπρόθεσμα.

Είναι ξεκάθαρο πως κάτω από την τεράστια εταιρική ομπρέλα της Stellantis, η Alfa Romeo έχει τα μέσα για να φτάσει στην παλιά της δόξα και να κυνηγήσει τις γερμανικές μάρκες πολυτελείας.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει