Η BMW ανακοίνωσε το νέο M5 TouringΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, 19:30

 Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της, η BMW ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο M5 Touring.

Αμέσως μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του M3 Touring, η BMW επιβεβαίωσε ότι ο μεγαλύτερος «αδερφός» του θα κάνει την εμφάνισή του το 2024, και θα χρησιμοποιεί ένα «εντελώς νέο μερικώς ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης». Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν αρχίσουν να κυκλοφορούν πρωτότυπα στους δημόσιους δρόμους.

«Οι δοκιμές με τα πρώτα πρωτότυπα του νέου BMW M5 Touring αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες στην αστική κυκλοφορία, καθώς και σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο και στα κεντρικά γραφεία της BMW M GmbH στο Garching», ανέφερε σε ανακοίνωση της η BMW.

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης για το νέο BMW M5 Touring θα πραγματοποιηθεί στην Nürburgring’s Nordschleife με σκοπό τη διασφάλιση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ αγωνιστικών επιδόσεων και υψηλής άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις κατά την καθημερινή οδήγηση.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά η BMW έχει ήδη παρουσιάσει τη νέα σειρά 5 στην κανονική της έκδοση sedan και μια έκδοση με ηλεκτροκίνητο κινητήρα i5 M60 xDrive ισχύος 593 ίππων. Επιπλέον, η εξελιγμένη F90 M5 διαθέτει 616 ίππους στην έκδοση Competition και 626 ίππους στην εντυπωσιακή έκδοση CS.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, 19:30Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει