Η Corriere della Sera δημοσίευσε τo εκλογικό πρόγραμμα της συντηρητικής παράταξηςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022, 23:23

Η εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε πρόσφατα στην ηλεκτρονική της έκδοση τα κύρια προγραμματικά σημεία της ιταλικής συντηρητικής συμμαχίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου. Την συμμαχία, ως γνωστόν, απαρτίζουν η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η Corriere, στα κύρια προγραμματικά σημεία συμπεριλαμβάνεται ο σεβασμός των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά «με μεγαλύτερη παρουσία της Ιταλίας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στον υπόλοιπο κόσμο». Σε ό,τι αφορά το Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθούν, αλλά θα καταβληθούν και προσπάθειες για αναθεώρηση του Σχεδίου».

Η ιταλική συντηρητική παράταξη αναλαμβάνει επίσης δέσμευση υπέρ της έγκρισης συνταγματικής μεταρρύθμισης, η οποία να προβλέπει απευθείας εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, θα προωθήσει την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ενώ υπόσχεται ότι θα ολοκληρώσει και τη μεταρρύθμιση για την ενίσχυση της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με το κεφάλαιο του φορολογικού συστήματος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εργοδότες που θα προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους, αλλά και φορολογική κλίμακα του 15% για τους ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι», οι οποίοι δεν ξεπερνούν το ετήσιο εισόδημα των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Corriere, η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας δεσμεύονται να μειώσουν τους φόρους που καταβάλλουν οι μόνιμοι υπάλληλοι και να αναμορφώσουν το σημερινό καθεστώς του «κοινωνικού εισοδήματος» για τους άνεργους, το οποίο είχαν προτείνει και επεξεργαστεί τα Πέντε Αστέρια.

Παράλληλα, τα τρία κόμματα του ιταλικού συντηρητικού μετώπου υπόσχονται ότι θα αυξήσουν την ενίσχυση των οικογενειών (ειδικά των νέων) και ότι θα εγκρίνουν οικονομική αρωγή με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, η Corriere della Sera γράφει ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης της κεντροδεξιάς και της άκρας δεξιάς (οι οποίες, σύμφωνα με τα γκάλοπ έχουν σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου), πρόκειται να υιοθετηθεί αυστηρότερη γραμμή, «με έλεγχο των εθνικών συνόρων για να σταματήσει – σε συνεργασία με τις αρχές της βόρειας Αφρικής – η εμπορία ανθρώπων».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022, 23:24Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει