Η Credit Suisse απαλλάσσει τον επικεφαλής της από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο κατασκοπείαςΗ Credit Suisse ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απήλλαξε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Τιτζάν Τίαμ από τις κατηγορίες ότι έδωσε εντολή για την αποτυχημένη παρακολούθηση του πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου Ικμπάλ Καν, αλλά ανέφερε ότι ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Ο Καν, που αποχώρησε ξαφνικά τον Ιούλιο και μόλις άρχισε να εργάζεται στη βασική ανταγωνίστρια της Credit Suisse, την UBS, ήταν υπό παρακολούθηση από ιδιωτικούς ντετέκτιβ που είχε προσλάβει η Credit Suisse για επτά εργάσιμες ημέρες από τις 4 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν αντελήφθη την παρουσία τους.

Η εσωτερική έρευνα, που διενεργήθηκε από τη νομική εταιρεία Homburger, κατέληξε ότι ήταν μόνο ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής Πιερ-Ολιβιέ Μπουέ που ξεκίνησε την παρακολούθηση του Καν για να δει εάν προσπαθούσε να προσελκύσει πρώην συναδέλφους του για τον ακολουθήσουν στη UBS.

Ο πρόεδρος της Credit Suisse Ουρς Ρόνερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τίαμ συνεχίζει να απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου. «Δεν έχουμε καμία απολύτως απόδειξη ότι ήταν ενήμερος για αυτό», δήλωσε ενώ ζήτησε συγνώμη από τον Καν και την οικογένειά του για το περιστατικό.

Το σκάνδαλο αυτό, που οδήγησε σε εντυπωσιακούς τίτλους για προσωπική εχθρότητα μεταξύ του Τιάμ και του Καν στον συνήθως χαμηλών τόνων τραπεζικό κόσμο της Ελβετίας, προκάλεσε επίσης ποινική έρευνα και έπληξε την εικόνα όλων των εμπλεκόμενων.

«Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η εντολή για παρακολούθηση του Ικμπάλ Καν ήταν λανθασμένη και δυσανάλογη και είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί σοβαρά η φήμη της τράπεζας», σύμφωνα με ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, 06:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει