Η Daimler προχωρά σε περικοπές προσωπικού για να εξοικονομήσει 1 δις ευρώΤο νέο επιχειρηματικό πλάνο για την εξοικονόμηση κεφαλαίων ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ola Kallenius.

Ο πρόεδρος των Daimler AG και Mercedes-Benz, δήλωσε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού με χρονικό ορίζοντα το 2022, με στόχο να εξοικονομήσει 1 δις ευρώ. Οι θέσεις εργασίας αφορούν τόσο το διοικητικό προσωπικό όσο και το εργατικό δυναμικό.

Παράλληλα, οι επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και έρευνα θα περιοριστούν στα επίπεδα του 2019 με στόχο τη μείωση τους μεσοπρόθεσμα.

«Έχουμε μία σαφή στρατηγική για το μέλλον. Οι δαπάνες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων για μείωση των μέσων εκπομπών CO2 απαιτούν συνολικά μέτρα για την αύξηση της αποδοτικότητας σε όλους τους τομείς της εταιρείας μας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και των δομών μας.

Αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κέρδη μας το 2020 και το 2021. Πρέπει να δράσουμε άμεσα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι και στο μέλλον», είπε ο κύριος Kallenius.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για την Daimler για το 2020 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4% και για το 2022 στο 6%.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, 13:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει