Η G20 να διασφαλίσει τη διατήρηση των ελευθεριών των γυναικών στο ΑφγανιστάνΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 13:51

«Η G20 πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί στις γυναίκες του Αφγανιστάν τη διατήρηση της ελευθερίας τους και τα βασικά τους δικαιώματα, ιδίως το δικαίωμα στην παιδεία» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο της G20 που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, στη Σάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε της Ιταλίας.

«Δεν πρέπει να αυταπατώμεθα. Οι Αφγανές γυναίκες κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους, να επιστρέψουν στη θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν είκοσι χρόνια» πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι οι γυναίκες της Καμπούλ και των άλλων αφγανικών πόλεων «κινδυνεύουν να γίνουν και πάλι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θύματα βίας και συστηματικών διακρίσεων, απλώς και μόνον επειδή είναι γυναίκες».

«Θεωρούμε ότι η G20 μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο για την υποστήριξη των γυναικών σε όλο τον κόσμο» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 13:56Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει