Η Lockheed Martin ανοίγει τα φτερά της – Παρουσίασε σχέδια για επαναχρησιμοποιούμενη σεληνάκατο [βίντεο]

Τα σχέδια μιας τεράστιας σεληνάκατου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη ή ακόμη και στον Άρη, παρουσίασε η Lockheed Martin.

H εταιρεία πιστεύει ότι η μονού επιπέδου επαναχρησιμοποιούμενη σεληνάκατος, που θα μπορεί να φιλοξενεί έως και τέσσερις αστροναύτες και να μεταφέρει φορτίο βάρους ενός τόνου, είναι συμβατή με τους σχεδιασμούς της NASA για την αποστολή Gateway που προβλέπει να τεθεί σε μόνιμη τροχιά ένα διαστημικό σκάφος γύρω από τη Σελήνη μέχρι το 2020.

«Η NASA ζήτησε από τις βιομηχανίες καινοτόμες, νέες προσεγγίσεις, για να προωθήσει τον στόχο της Αμερικής για επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη και μια βιώσιμη, μόνιμη παρουσία τους εκεί. Αυτό το concept εκμεταλλεύεται πλήρως τόσο το Gateway και τις υφιστάμενες τεχνολογίες για τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ισχυρής ακάτου, που μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και με προσιτό κόστος. Αυτή η άκατος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εγκαθίδρυση μιας βάσης στην επιφάνεια, την παράδοση επιστημονικών ή εμπορικών φορτίων, και την πραγματοποίηση εξερευνήσεων στη Σελήνη», είπε η Λίζα Κάλαχαν, αντιπρόεδρος της Commercial Civil Space στη Lockheed Martin Space.

Η σεληνάκατος αυτή θα είναι επαναχρησιμοποιούμενη και επειδή δεν θα υπόκειται στις φθορές από τις τριβές κατά την επανείσοδό της στη γήινη ατμόσφαιρα θα μπορεί να πετάξει πολλές φορές χωρίς να απαιτείται σημαντική και ακριβή συντήρηση, σημειώνει η εταιρεία.Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει