Η Marks & Spencer ανακοινώνει για πρώτη φορά ζημίες-Ο κορωνοϊός έπληξε σοβαρά τις πωλήσεις ενδυμάτων


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:02

Η βρετανική Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ζημίες για πρώτη φορά στα 94 χρόνια από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο, καθώς οι πωλήσεις ενδυμάτων επλήγησαν από την πανδημία της COVID-19, ωστόσο οι ενθαρρυντικές επιδόσεις στις δραστηριότητες τροφίμων οδήγησαν ανοδικά την τιμή της μετοχής της.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 5% στις 12:26 ώρα Ελλάδας, περιορίζοντας τις απώλειες για το 2020 στο 55%, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εξαμηνιαίες ζημίες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο ανέμενε η αγορά, αλλά και το ότι φαίνεται πως ήταν επιτυχημένη η συνεργασία με την Ocado, που για πρώτη φορά χάρισε στις δραστηριότητες τροφίμων της M&S παρουσία στο διαδίκτυο.

«Κοιτάζοντας αντικειμενικά το Α΄ εξάμηνο, μοιάζει με σύγκρουση αυτοκινήτων αλλά αναφορικά με τις προσδοκίες το αποτέλεσμα ήταν ΟΚ» ανέφεραν οι αναλυτές της Peel Hunt.

Πριν ακόμη ενσκήψει η πανδημία, η Marks & Spencer (M&S) πάσχιζε να επανασχεδιάσει τις δραστηριότητές της ύστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών. Τον Μάιο, ανακοίνωσε ότι η κρίση θα επιφέρει ανεξίτηλη αλλαγή στις δραστηριότητές της, ενώ τον Αύγουστο προχώρησε στην περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων και έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 17,4 εκατ. λιρών (22,6 εκατ. δολαρίων) για τις 26 εβδομάδες έως τις 26 Σεπτεμβρίου, οι πρώτες της ζημίες από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1926. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 59 εκατ. λιρών. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο η M&S είχε κέρδη 176 εκατ. λιρών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει