Η Microsoft ανοίγει τα χαρτιά της για την επόμενη γενιά κονσολών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 15:17

Με την τρέχουσα γενιά κονσολών (Xbox One και PlayStation 4) να φτάνει σιγά, σιγά στο τέλος της, η Microsoft αποφάσισε να γίνει το θέμα των ημερών, αποκαλύπτοντας με κάθε επισημότητα τα επόμενα της βήματα στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια των The Game Awards 2019.

Γνωστό έως πρότινος ως Project Scarlett, ο κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε χθες πως το επόμενο Xbox θα είναι το Series X.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, πρόκειται για τη γρηγορότερη και πιο ισχυρή κονσόλα που έχει δημιουργήσει ποτέ, αφού το Xbox Series X είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο από το Xbox One X, ενώ συγχρόνως είναι πιο ήσυχο και αποδοτικό.

Ιδιαίτερη εντύπωση (και μερικές αντιδράσεις) προκάλεσε ο σχεδιασμός της κονσόλας που θυμίζει πύργο επιτραπέζιου υπολογιστή και θα επιτρέπει την οριζόντια και κάθετη τοποθέτηση.

Παράλληλα, μαζί με την ίδια την κονσόλα, αποκαλύφθηκε και το νέο χειριστήριο, το οποίο φέρει ελάχιστες αλλά ουσιώδης διαφορές από αυτό του Xbox One. Χαρακτηριστικά, το νέο controller θα έχει share button, αλλαγές στο μέγεθος (δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο) και βελτιωμένο d-pad (σταυρό), το οποίο είδαμε πρόσφατα στο Elite Controller V2.

Τεχνικά, η κονσόλα θα υποστηρίζει 4K ανάλυση και 60 καρέ το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα για ακόμη και 120 καρέ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα Variable Refresh Rate (VRR) και ανάλυση επιπέδου 8K. Το σύστημα θα έχει επεξεργαστή ειδικά σχεδιασμένο για την κονσόλα που θα αξιοποιεί τις Zen 2 και επόμενης γενιάς RDNA αρχιτεκτονικές της AMD.

Το Xbox Series X θα προσφέρει hardware accelerated ray-tracing, θα υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία της Microsoft Variable Rate Shading (VRS) και θα έχει επόμενης γενιάς SSD. Η εταιρεία θέλει επίσης να μειώσει και το latency, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το Auto Low Latency Mode (ALLM) και το νέο Dynamic Latency Input (DLI).

Τέλος, η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει τις προηγούμενες τέσσερις γενιές Xbox παιχνιδιών, το Xbox Game Pass, τα υπάρχοντα Xbox One περιφερειακά και τα υπάρχοντα Achievements και game saves των παικτών.

 

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει