Η NΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαγνησίας για την εκδήλωση που προγραμμάτισε η Χρυσή Αυγή στην Αργαλαστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση που προγραμμάτισε η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, για το Σάββατο 25 Μαΐου στην αίθουσα ΚΕΓΕ της Αργαλαστής, εκφράζει την αντίθεση και αντίδρασή της, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία της Δημοτικής Αρχής να διαθέσει, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια αίθουσα δημόσιας και δημοτικής λειτουργίας (εκεί συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο), στην αντιδημοκρατική αυτή οργάνωση.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια κίνηση αποτελεί βασικό ατόπημα της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, που ουσιαστικά δίνει δημόσιο βήμα στη ρατσιστική αυτή οργάνωση (πιθανότατα για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης) και ιδιαίτερα σε μια τέτοια χρονική περίοδο που οι βουλευτές της εκδιώκονται από το κοινοβούλιο εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους και υπάρχει δημόσια κατακραυγή απ’ όλο τον δημοκρατικό κόσμο.

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν πρέπει να παραβλέπει ότι η Χρυσή Αυγή, αποτελείται από στοιχεία που αναβιώνουν πρακτικές ενός παρελθόντος που δεν πρέπει να ξεχαστεί, αντιθέτως είναι απαραίτητο να προτάσσεται για να μην το ξαναβιώσουμε.

Για την ιστορία, και για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμούνται, οι πρόγονοι τους έδρασαν παντού, και στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ως συνεργάτες των Γερμανών, ταυτιζόμενοι με την ναζιστική ιδεολογία, προδίδοντας συντοπίτες και πατρίδα, χωρίς αναστολές, ντροπή και τύψεις. Σαν γερμανοτσολιάδες, βοήθησαν τους καταχτητές στην εκτέλεση έξι μαθητών στο Προμύρι, και μετά την απελευθέρωση, στην διάρκεια του εμφυλίου, έγιναν ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή, βιάζοντας, κουρεύοντας, δέρνοντας και εκτελώντας ανθρώπους που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας, και εναντίον του φασισμού την περίοδο της κατοχής.

Τέτοιες αποφάσεις πιστεύουμε ότι προσβάλλουν την πλειοψηφία των δημοτών της περιοχής του Νοτίου Πηλίου που τους χαρακτηρίζει η δημοκρατικότητα και ο πολιτισμός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει