Θέλουμε να αποφύγουμε μια σύγκρουση όπως αυτή που ξεκληρίζει τη ΣυρίαΟ υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα δήλωσε την Πέμπτη από τη Δαμασκό ότι η χώρα του θέλει να αποφύγει μια σύγκρουση όπως αυτή που ξεκληρίζει τη Συρία από το 2011.

Από τη συριακή πρωτεύουσα όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, ο Αρεάσα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να προκαλέσουν πόλεμο στη χώρα του, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του στηρίζεται στη διπλωματία και στον διάλογο για να αποφύγει μια τέτοια ολίσθηση.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο πρόεδρος Άσαντ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αρεάσα ότι «αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα μοιάζει με αυτό που συνέβη στη Συρία, ο στόχος είναι να ασκηθεί μια κηδεμονία επί των χωρών και να μην μπορούν πλέον να αποφασίζουν ανεξάρτητα».

«Όταν ο πρόεδρος Άσαντ μάς εξήγησε τα γεγονότα που καταγράφηκαν σταδιακά τις πρώτες ημέρες του πολέμου κατά της Συρίας, τότε τα κοινά σημεία με αυτά που ζούμε στη Βενεζουέλα φαίνονται ξαφνικά προφανή», υπογράμμισε ο Αρεάσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ αλ-Μουάλεμ, την οποία μετέδωσε το SANA.

«Είπαμε στον πρόεδρο Άσαντ ότι η εμπειρία (του πολέμου) στη Συρία μάς βοηθά στη Βενεζουέλα, μας δίνει ιδέες και κατευθύνσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης», τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας αποκλείοντας πάντως μια στρατιωτική επιλογή. «Πρέπει να αποφύγουμε τον πόλεμο με τη βοήθεια των φίλων μας», υπογράμμισε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 02:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει