«Θέλουν να υπονομεύσουν τη συνταγματική αναθεώρηση»Για αστήριχτους και αναληθείς ισχυρισμούς κάνουν λόγο τα Σκόπια, απαντώντας στη Μόσχα και συγκεκριμένα στις καταγγελίες για εκβιασμούς και δωροδοκίες βουλευτών στη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας πως υπάρχει «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ρώσοι φίλοι μας», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. 

«Η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 17:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει