Θέμα προμήθειας καυσίμων στο Δήμο Βόλου θέτει η αντιπολίτευση

Με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία μάλιστα κοινοποιεί στον Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργο Σούρλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με επικεφαλής τον Γιώργο Μουλά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προς: τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

Κοινοποίηση: κ. Γεώργιο Σούρλα Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας

ΘΕΜΑ: Προμήθεια καυσίμων στον Δήμο Βόλο

Πληροφορηθήκαμε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων για ανάγκες του Δήμου Βόλου, ύψους 1.700.000 ευρώ, ο οποίος διεξήχθη σε κεντρικό – πανελλήνιο επίπεδο απέβη άκαρπος. Μετά αυτό το αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου θα εξακολουθήσει να προμηθεύεται καύσιμα με αναθέσεις σε τιμές περίπου λιανικής πώλησης.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ζημιά για τα οικονομικά του Δήμου είναι μεγάλη διότι η διαφορά τιμών χονδρικής και λιανικής πώλησης σε μεγάλες ποσότητες είναι μεγάλη.

Από την όλη έκβαση ωφελημένοι είναι οι εταιρείες και οι έμποροι καυσίμων και ζημιωμένοι ο Δήμος Βόλου και οι πολίτες. Γεννιούνται πολλά ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με πιθανά κυκλώματα, που λυμαίνονται στην εμπορία καυσίμων, μέχρι και του ότι Δήμος Βόλου δεν έκανε καλά την δουλειά του, υπόθεση που εμείς απορρίπτομε.

Κατά καιρούς έρχονται στο φώς της δημοσιότητας ρεπορτάζ για «πιράνχας» στον χώρο των καυσίμων και επομένως, η αρνητική εξέλιξη αυτή πολλούς βάζει σε ανησυχία διότι το Δημόσιο δηλαδή οι Δήμοι ζημιώνουν και άλλοι κερδοσκοπούν. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόλου, που είναι ένας μεγάλος Δήμος οφείλει να διερευνήσει το θέμα.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν δύναται να διερευνήσει το πρόβλημα απευθυνόμενη στους κατάλληλους φορείς και πρόσωπα προκειμένου να βρει λύση κατ’ αρχάς επ’ ωφελεία της και κατ’ επέκταση για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει