Θέμα τιμολογιακής πολιτικής στη ΔΕΥΑΜΒ θέτουν 9 σωματεία και φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Είναι η πολλοστή φορά που απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΜΒ. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ με ανταποδοτικό χαρακτήρα, με κριτήριο κέρδους, με επιχειρηματικό τρόπο. Η λειτουργία αυτή στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα του λαού στο νερό, σε είδος απόλυτης ανάγκης για τη ζωή και υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών που τη χρησιμοποιούν για την κερδοφορία τους. Όλα αυτά πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, όλων των λαϊκών οικογενειών της πόλης και ευρύτερα της περιοχής μας.

Η αντιπαράθεση που έχει ανοίξει για το ζήτημα της άρδευσης και η προσπάθεια να περάσει η διάσπαση των λαϊκών στρωμάτων σε «Βόρειους και Νότιους» αφήνει στο απυρόβλητο την ουσία των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν περάσει στη ΔΕΥΑΜΒ και που έχουν κάνει όλες τις οικογένειες να λένε το νερό νεράκι.

Ζητάμε:
ü Να τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το κείμενο διεκδικήσεων των σωματείων μας.
ü Να τοποθετηθούν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω σε αυτές τις διεκδικήσεις. Να μην κρυφτεί κανένα πίσω από το δάχτυλό του με διαδικαστικές δικαιολογίες για να μην πει ξεκάθαρα τη θέση του.

Απαιτούμε:
· Τη μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.
· Τη χορήγηση δωρεάν νερού σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων.
· Την πλήρη και ρητή απαγόρευση της διακοπής του νερού σε οικογένειες ανέργων και απλήρωτων χωρίς προϋποθέσεις.

Υπογράφουν οι εξής φορείς:
Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας Μήτσος Παπαρήγας, Σωματείο Εργαζομένων Coca – cola 3Ε, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Μαρινόπουλου Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων Ν. Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει