Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να πολεμήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 16:34

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι για να εκφράσει «την άνευ όρων υποστήριξή του προς τον αυστριακό λαό» και να απευθύνει έκκληση για ευρωπαϊκή απάντηση κατά «των εχθρών που επιτίθενται σε αυτό που είναι η Ευρώπη».

«Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να σταθούμε μαζί, να πολεμήσουμε αυτήν τη μάστιγα της τρομοκρατίας και, μαζί, να προχωρήσουμε χωρίς να κάνουμε πίσω σε καμία από τις αξίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αφού υπέγραψε το βιβλίο των συλλυπητηρίων.

«Η Βιέννη είναι η ίδια η ενσάρκωση των αξιών μας. Η επίθεση αυτή δείχνει επίσης την πρόθεση των εχθρών μας να επιτεθούν σε αυτό που είναι η Ευρώπη, αυτή την γη της ελευθερίας, του πολιτισμού, των αξιών και κατά συνέπεια δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει υπερασπιστεί επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων σε πολλές χώρες και ακόμη και απειλές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) κατά της Γαλλίας και του Γάλλου προέδρου.

Επικαλούμενος, όπως και ο πρόεδρος της Γαλλίας, μία ευρωπαϊκή απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο πρότεινε την θέσπιση ευρωπαϊκού «Πατριωτικού Νόμου», στο πρότυπο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 16:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει