Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 17:35

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει πλήρως την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ευρώπη στην καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού.

Η σταθερή δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και πέραν της χώρας μας», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt”.

Ο Σολτς τόνισε επίσης πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή συνεργασία στον αγώνα κατά της κρίσης του κορονοϊού.

«Εάν ο ιός ελεγχθεί και η οικονομική δραστηριότητα επανεκκινήσει, πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομία με τις κατάλληλες αποφάσεις, τα κατάλληλα προγράμματα.

Αυτά τα προγράμματα θα πρέπει στη συνέχεια να τα συντονίσουμε στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή συνεργασία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», δήλωσε.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί όμως επί του παρόντος απαραίτητη την βοήθεια σε άλλες χώρες του ευρώ μέσω του ταμείου διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

«Η συζήτηση είναι πρόωρη. Και μόνο η απλή ύπαρξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξασφαλίζει την σταθερότητα, διότι μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή σε λειτουργία και έχει μια εξαιρετική αποτελεσματικότητα».

Στην ερώτηση εάν η στάσιμη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα επιταχυνθεί λόγω της κρίσης, ο Σολτς απάντησε:

«Η μεταρρύθμιση έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά σίγουρα τίποτα δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 17:35

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει