"Θα συνιστούσαμε στον κ. Αθανασό να αποζητά τη γνώμη μας"

Ανεβαίνουν οι τόνοι των μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και όπως όλα δείχνουν θα ανέβουν ακόμη περισσότερο καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της παράταξης της “Πρωτοβουλίας Επιχειρηματιών” με υπ. Πρόεδρον τον κ. Ευστάθιο Πλαστάρα να απαντήσει με καυστικό τρόπο στις καταγγελίες του κ. Αθανασού για την απόρριψη της πρότασης περί στησίματος καλπών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Από το Γραφείο Τύπου της «Πρωτοβουλίας Επιχειρηματιών» με υπ. Πρόεδρο τον κ. Ευστάθιο Τ. Πλαστάρα, ανακοινώνονται τα εξής:

Ο φερόμενος ως υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κύριος Αθανασός Απόστολος συνεχίζει να μας εκπλήσσει! Δυστυχώς όμως, όχι με τόσο ευχάριστα τρόπο! Διότι συνάδελφοι είναι απαράδεκτο, υποψήφιος Πρόεδρος (όπως ο ίδιος διαδίδει), να μη γνωρίζει βασικούς κανόνες λειτουργίας του Επιμελητηρίου!
Και διευκρινίζουμε:

Τον περασμένο Νοέμβριο (2010), μετά από θετική εισήγηση του (τότε) Β’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ηλία Τσαμπαρδούκα, αλλά και του Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Ευστ. Πλαστάρα, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε απόφαση ώστε στις μελλοντικές εκλογές για το Επιμελητήριο να στηθούν κάλπες και σε άλλα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Στην πρόταση αυτή αντιτάχθηκαν σθεναρά Σύμβουλοι που σήμερα υποστηρίζουν μανιωδώς την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του κ.Αθανασού, ως Προέδρου. Βεβαίως, αν ο ίδιος παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο, θα γνώριζε από πρώτο χέρι όλα τα παραπάνω. Δεν το έπραττε όμως, πιθανότατα γιατί δεν είχε κατά νου να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα του Επιμελητηρίου ή δεν είχε –ως φαίνεται- στόχο να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος…

Η απόφαση που πάρθηκε τότε (να μην υπάρξουν δηλαδή πουθενά αλλού κάλπες στη Μαγνησία), δεν είναι δυνατό ν’ αλλάξει, σύμφωνα με τις ορέξεις και τις καιροσκοπικές επιδιώξεις κάποιων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά και όλα τα κατά τόπους Επιμελητήρια της Ελλάδας, αποτελούν Θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, που εποπτεύονται από τo αρμόδιo Υπουργείο!

Κατά συνέπεια, οι ευθείες βολές του κ. Αθανασού κατά της Εκλογικής Επιτροπής γενικά, αλλά και κατά του κ. Πλαστάρα ειδικότερα, με ανυπόστατες αναφορές στο πρόσωπό του, φαντάζουν στα μάτια όλων μας ως πυροτεχνήματα ενός πρόωρου Πάσχα των Ελλήνων και καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα!
Ο κ. Αθανασός όμως συνεχίζει ακάθεκτος! «Οι ετήσιες εισφορές των μελών προς το Επιμελητήριο είναι μεγάλες», δήλωσε πρόσφατα με στόμφο, υπονοώντας ότι εκείνος θα κάνει διαφορετική οικονομική πολιτική, στην περίπτωση που εκλεγεί στη θέση του Προέδρου, αν φυσικά το… κόμμα του επιτρέψει την κάθοδο στις επικείμενες εκλογές! Η αλήθεια είναι ότι έχει μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό χρονικό διάστημα (τα πρακτικά όμως υπάρχουν για όποιον έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων) κι εμείς είμαστε εδώ για να φρεσκάρουμε την ασθενή κατά τα φαινόμενα μνήμη του κ. Αθανασού και των υποστηρικτών του. Είναι αλήθεια ή όχι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Αθανασός –επί προεδρίας Λεβέντη- πρότεινε το συγκεκριμένο ποσό της ετήσιας εισφοράς των μελών προς το Επιμελητήριο; Η δική του πρόταση είχε γίνει δεκτή και έκτοτε καμία αύξηση στις εισφορές δεν έχει πραγματοποιηθεί!

Σειρά στις θολές και αίολες κατηγορίες παίρνει και το ζήτημα της κατανομής των Εδρών στο Επιμελητήριο. Συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ίδιο το Υπουργείο μας κοινοποίησε τη θέλησή του να πάρουμε εκ νέου απόφαση για το ζήτημα των Εδρών, πράγμα που φυσικά και πράξαμε! Εάν ο κ. Αθανασός γνώριζε κάποιον Πρόεδρο ή Γραμματέα Επιμελητηρίου (στην πρόσφατη ολομέλεια της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ) κάποιας άλλης περιοχής της χώρας και τον ερωτούσε, θα του πιστοποιούσε ότι ο ίδιος ο Γ.Γ. του Υπουργείου ζήτησε να δρομολογηθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη. Η όλη ιστορία με τις Έδρες, φάνταζε στον κ. Αθανασό ως «μάννα εξ ουρανού» και άκρως βολική για επικοινωνιακά τρικ. Τα πυροτεχνήματα όμως που εκτόξευσε, ούτε κρότο έκαναν, ούτε λάμψη του πρόσφεραν…

Θα παρακαλούσαμε τον εν δυνάμει υποψήφιο κ. Αθανασό, να μη συνεχίσει το επικοινωνιακό αυτό παιχνιδάκι εντυπώσεων. Ο δρόμος που επέλεξε είναι και ολισθηρός και αδιέξοδος! Δυστυχώς και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι, ο αγώνας που κάνουμε για το καλό των επιχειρηματιών δεν είναι κοινός. Εμείς ασχολούμαστε με τα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν κι εκείνος, αντί
να είναι αλληλέγγυος σ’ αυτό, ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις επικείμενες εκλογές! Για να αποφύγουμε στο μέλλον τυχόν νέες παρεξηγήσεις, αφού το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι κακές υπηρεσίες στον ίδιο, θα συνιστούσαμε στον κ. Αθανασό να αποζητά τη γνώμη μας. Είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία του και να τον βοηθήσουμε να κατανοήσει καλύτερα το θεσμό, του οποίου έχει τη φιλοδοξία να ηγηθεί!!!

Τέλος, απαιτούμε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με τις επικείμενες εκλογές φορείς ή πρόσωπα, να επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα! Οι καιροί είναι δύσκολοι και δε χωρούν λαϊκισμοί. Ας επικρατήσει επιτέλους ανάμεσά μας το αυτονόητο και η λογική!

Για την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ»
Παπαδήμος Δ. Σταμάτης
Υπ. Γραφείου Τύπου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει